[UPDATE] Waar o waar ?

In de serie: "uit de oude doos", vandaag een foto ingestuurd door Erik Tummers. Deze foto toont een veel voorkomende setting einde WO II. Een groep duitse gevangenen wordt begeleid door Amerikaanse soldaten, langs een groep dorpsbewoners. Het vreemde aan deze foto is dat, volgens de site waar deze foto van afkomstig is (www.corbis.co.in), de foto in Limbricht genomen zou zijn, om precies te zijn op 29 september 1944.

Zelf kunnen we op deze foto weinig aanknopingspunten vinden, er zal beslist iemand zijn voor wie deze foto een oude herinnering oproept, of juist niet ? Worden bepaalde personen op de foto herkend ? Heeft de bron het wel bij het rechte eind, is deze foto überhaupt in Limbricht genomen?? We lezen het graag in de reacties (klik op de foto voor een grotere weergave!)

Update 14/03/2010:

Blijkbaar wisten sommige bezoekers ons al te melden dat dit tafereel zich op de beekstraat heeft afgespeeld. Paul Janssen stuurde ons een foto waar we de betreffende plek op kunnen zien:

Klik voor grotere afbeelding - bron: Paul Janssen

Op onderstaande foto hebben we beide foto's over elkaar gelegd en kunnen we zien dat dit inderdaad de plek geweest moet zijn waar dit heeft plaatsgevonden.

Klik voor grotere afbeelding - bron: Paul Janssen / Corbis

En om het compleet te maken, hier een foto van de situatie zoals deze anno 2010 is:

Klik voor grotere afbeelding - bron: Jiri Jongen

Paul bedankt voor het sturen van de foto's en het oplossen van het raadsel!

Reageren niet meer mogelijk.