Vastelaovend oet de auw doos

Zoals reeds eerder gezegd hebben we onlangs nogal wat carnavalsfoto's uit een grijs verleden ontvangen. In de week voor de aanstaande carnavalsdagen zullen we die nog zoveel als mogelijk op deze site proberen te plaatsen. De foto's in dit stukje kregen we van Tjeu Savelkoul aangeleverd. Het zijn zonder twijfel aanwinsten voor onze rubriek foto's uit de oude doos. Bovenstaande afbeelding is gemaakt in 1987, het jaar dat ons aller Jiri de Jeugprins van Limbricht was. Onze vraag is nu uiteraard: wie zijn die andere leden op de foto van de toenmalige Jeugraod?

De leerkrachten aan de Limbrichtse Basisschool hadden door het schooljaar heen meestal hun handen vol aan het goed onderrichten van de Limbrichtse jeugd. En zo moet dat ook...... Maar rond de carnavalsperiode kwamen zij meestal helemaal "los". Dan waren ze voor de meeste leerlingen bijna onherkenbaar in doen en laten. En als leerkrachten hun creativiteit de vrije loop laten, dan weet je op voorhand dat hetgeen zij ten tonele gaan voeren van prima kwaliteit is. Bovenstaande foto is daar het bewijs van. Ook omtrent deze foto hebben wij een aantal vragen. Wie zijn die leerkrachten (van links naar rechts) en wanneer is deze foto gemaakt?

Diezelfde vragen tellen ook voor bovenstaande afbeelding. Weet trouwens iemand nog welk liedje dat er gezongen werd tijdens deze voordracht?

Op deze twee laatste foto's kan het feest der herkenning van start gaan. Wie kan zichzelf terugvinden in deze grote groep kinderen? De foto's zijn gemaakt in de Molenbronzaal in het jaar 1987. Dus een dikke 20 jaar geleden.....................

De meest uiteenlopende vastelaovespèkskes maakten van deze carnavalszitting een prachtig bont geheel. En als we tijdens de huidige carnavalsvieringen onze ogen goed de kost geven is daar tot op heden in het Limbrichtse weinig verandering in gekomen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen......
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting