Live muziek: Dan vanhoudt and the unknown zippers

Paaszondag presenteert Cafe Salden in Limbricht: " Dan vanhoudt and the unknown zippers" Bij deze hun biografie:

Volgens mijn bescheiden mening laat ik me muzikaal het best omschrijven als een singer-songwriter met pit, een gitarist met durf en een muzikant met passie en ervaring.

Regelmatig wordt ik bijgestaan door the Unknown Zippers. Met Ron Brouwers op percussie en Bas van Heel op (contra)bas spelen we eigen werk afgewisseld met eigenzinnige evergreens uit het verleden. Op de setlist eigen werk en covers van onder andere Dylan, The Band, Paul Simon en veel meer. Soms subtiel, soms rauw. Op de mini-cd ‘Being Human’ kan iedereen kennismaken met hun eigen geluid. 

Ik maak deel uit van het muzikantencollectief ‘Dylan geit Plat’, een collectief van veertien Limburgse muzikanten die op geheel eigen wijze Dylan-klassiekers in het dialect vertalen en op de planken brengen.

Vroegere bands zijn Troep Isoleer en Buttafew. Met deze laatst genoemde driemansformatie maakte ik drie kleine albums (niet allemaal serieus te nemen) en schreef ik zo’n 50 songs. Als we wat verder terug gaan, won ik samen met Harold K de voorronde van Kunstbende. Met de bluesband King B deden we ooit een voorprogramma van Ilse DeLange.

Tot paaszondag 8 april vanaf 16.30 uur!