Presentatie pilsner Urquell: Woensdag 9 mei a.s.

Komende woensdag vanaf 15.30 uur zal pilsner urquell officieel gepresenteerd worden bij Cafe Salden in Limbricht

Bij deze presentatie zal een uitleg gegeven worden over het bier en kan er natuurlijk geproefd worden

Dus vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom bij cafe salden voor de presentatie van Pilner Urquell

Pilsner Urquell (internationale naam) of Plzeňský Prazdroj (Tsjechische naam) is een biermerk uit de Tsjechische stad Pilsen. Het wordt sinds 1842 gebrouwen en geldt als het eerste pilsener bier. Tegenwoordig is dit biermerk het vlaggenschip van het wereldwijde brouwersbedrijf SABMiller. De huidige brouwmeester van Pilsner Urquell is Václav Berka.

Waarschijnlijk werd er in Pilsen al kort na de stichting van de stad in het jaar 1295 bier gebrouwen. Omdat het bier in Pilsen aan het begin van de 19e eeuw van zeer slechte kwaliteit was, besloten de inwoners van de stad die een brouwvergunning hadden, een nieuwe brouwerij te bouwen. In de lente van 1842 werd de Beierse brouwer Josef Groll als eerste brouwmeester aangesteld. In 1898 werd het handelsmerk Pilsner Urquell opgericht.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de bierbrouwerij eigendom van de Tsjecho-Slowaaksestaat, maar sinds 1992 is het weer een privébedrijf. In 1999 ging de brouwerij op in South African Breweries, dat op zijn beurt in 2002 opging in het concern SABMiller.

Pilsner Urquell wordt in Nederland door Koninklijke Grolsch B.V. en in België door Corsendonk geïmporteerd.