Cafe Nieuws

Op deze pagina blijf je op de hoogte wat er allemaal speelt binnen de Café branche. Het nieuws op deze pagina wordt verzorgt door Misset Horeca.

  • Twents Speciaalbier Festival: ruim 30 brouwers op bierfestival - Op het Hazemeijer terrein in Hengelo wordt op zondag 10 juni de zevende editie van het Twents Speciaalbier Festival georganiseerd. Op het meest bezochte en oudste bierfestival van Twente laten ruim 30 bierbrouwers uit heel Nederland het publiek kennis maken met uiteenlopende bieren.
  • Brewfinder gelanceerd: online bierwinkel voor exclusieve fusten bier - Start-up Brewfinder heeft een online bierwinkel voor ondernemers gelanceerd die unieke bieren op fust zoeken, die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren. De bierwinkel biedt een wekelijks wisselend aanbod van maximaal drie exclusieve bieren van brouwerijen uit binnen- en buitenland.
  • Bijna 400 meer boetes omtrent rookverbod horeca - Er zijn vorig jaar meer boetes uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod in de horeca, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er werden 1554 boetes uitgedeeld tegenover 1168 een jaar eerder terwijl er toen meer controles werden uitgevoerd (25.666 tegenover 22.843).
  • Bierhotspot Hopp opent op dakterras Hotel Casa - Op de achtste verdieping van Hotel Casa is dakterras Hopp geopend. Op de uitgebreide bierkaart bevinden zich voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak onbekende bierbrouwers.
  • Consumptie alcoholvrij bier blijft flink stijgen - De consumptie van speciaalbier steeg afgelopen jaar flink met 7,9 procent en van alcoholvrij bier zelfs met 24,7 procent. De categorie pils blijft voor het tweede jaar op rij stabiel. Dit blijkt uit de jaarlijkse biercijfers over 2017 die Nederlandse Brouwers vandaag presenteert. De alcoholvrije variant lijkt nu echt ingeburgerd.
  • Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon - Met ”t Verdiende Loon’ is pretpark De Efteling opnieuw een speciaalbier rijker. Het fruitige blondbier werd donderdag 19 april door Roodkapje overhandigd aan Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur.
  • Nieuw bierboek Henri Reuchlin: Rivier van Bier - Henri Reuchlin presenteerde maandag 16 april zijn nieuwe bierboek bij Brouwerij Noordt in Rotterdam. Het nieuwe werk van de bierconnaisseur, Rivier van Bier, biedt ‘een bierige inspiratiereis langs de Maas.’
  • Recordomzet Bavaria over 2017 - Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet van zo’n 659 miljoen euro. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit.
  • Strandtent Blue Lagoon in Scheveningen afgebrand - Strandtent Blue Lagoon aan de boulevard van Scheveningen is donderdagochtend 19 april 2018 volledig afgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen.
  • Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam - Pim Evers is de nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam. Evers is al twee jaar bestuurslid voor KHN in Amsterdam en is nu ‘gepromoveerd’ tot voorzitter. Evers is medeeigenaar van tien horecazaken in de stad waaronder Canibale Royale, Club Claire, Meneer Nieges, Vergulden Eenhoorn, Disco Dolly en De Bloemenbar.

Geef een reactie