Cafe Nieuws

Op deze pagina blijf je op de hoogte wat er allemaal speelt binnen de Café branche. Het nieuws op deze pagina wordt verzorgt door Misset Horeca.

  • Nieuw Restaurant Club Le Grand, geïnspireerd op New York - Le Grand Restaurant & Club opende donderdag 19 oktober feestelijk de deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luisterde deze opening als dj op.
  • 5e editie The Amsterdam Coffee Festival in maart 2018 - The Amsterdam Coffee Festival viert haar 5 jarig bestaan in 2018. Van 9 tot en met 11 maart 2018 komen meer dan 15.000 bezoekers naar de Westergasfabriek voor een inspirerende koffiedag met nieuwe activiteiten waaronder The Coffee Summit, coffee cocktail workshops en het Festival Passport. Ook vinden de finales van het Dutch Barista Championship, de Dutch Latte Art Championship en de Dutch Brewers Cup tijdens Amsterdam Coffee Festival plaats.
  • Personeel Grolsch wijst cao-bod af - Het personeel van Grolsch heeft een cao-bod van de bierbrouwer afgewezen. Dat gebeurde volgens vakbond FNV vrijwel unaniem. Vooral de voorgestelde versobering van het leeftijdsverlof en de beperkte loonsverhoging vielen slecht. Grolsch zegt verrast en teleurgesteld te zijn en wil snel weer met FNV om de tafel.
  • Eigen cocktailbar voor Tess Posthumus en Timo Janse in rijksmonument Odeon - Bartenders Tess Posthumus en Timo Janse hebben een locatie gevonden voor hun eigen cocktailbar in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in hartje Amsterdam. Flying Dutchmen Cocktails opent half december haar deuren.
  • ‘Gebarentaal-koffiebar’ opent in Amsterdam - Aan de Amsteldijk in Amsterdam opent donderdag 19 oktober de Sign Language Coffee Bar om 12.00 uur haar deuren. Het is de eerste Nederlandse koffiebar waar alleen maar dove barista’s werken en waar je met gebarentaal je bestelling moet plaatsen.
  • Fox Sports zoekt ‘Leukste Voetbalkroeg’ - Fox Sports gaat op zoek naar ‘De Leukste Voetbalkroeg’ van Nederland. Vanaf 21 oktober kan online gestemd worden en de winnaar krijgt onder meer een jaar lang gratis Fox Sports Zakelijk.
  • Grolsch brouwt Musketier voor Slag om Grolle - Bierbrouwer Grolsch presenteerde vrijdagavond 13 oktober officieel Grolsch Musketier, een nieuw bier dat speciaal voor de Slag om Grolle 2017 is gebrouwen.
  • Casper Reinders: vernieuwd Club NL en tweede Libertine - Casper Reinders, meervoudig horecaondernemer met restaurants en clubs in Amsterdam, heropent op 12 oktober 2017 Club NL, een nachtclub aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam. Later dit jaar opent hij een tweede Libertine-restaurant met een Franse keuken.
  • Dit zijn de finalisten Nederlandse koffiekampioenschappen 2018 - Uit de voorrondes van het Dutch Barista Championship, Dutch Brewers Cup en Dutch Latte Art Championship zijn elk zes finalisten gekomen die in maart op Amsterdam Coffee Festival strijden om de titels. Dít zijn de barista’s die het daar tegen elkaar opnemen.
  • Columbus Trophy 2017 naar kruidenthee Chooka - De 14e Columbus Trophy, een aanmoedigingsprijs voor startende leveranciers in de gastvrijheidssector, is gewonnen door Nonso Chukwuma van Chooka, een kruidenthee.

Geef een reactie