Cafe Nieuws

Op deze pagina blijf je op de hoogte wat er allemaal speelt binnen de Café branche. Het nieuws op deze pagina wordt verzorgt door Misset Horeca.

  • Dutch Craft Beer Conference: Darwinisme in de bierwereld - Tijdens de tweede Dutch Craft Beer Conference sprak Bob Pease, ceo van de Brewers Association als key note speaker. De Amerikaan ging in op de toenemende populariteit van zogeheten ‘taprooms’ en het als maar stijgende aantal brouwerijen in zijn thuisland. ‘Elke dag openen er nog altijd twee brouwerijen, dus je moet goed bier brouwen om te overleven.’
  • Bacardi neemt tequilamerk Patrón over - Drankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
  • Vierde Dutch Beer Challenge op 21 maart - De vierde Dutch Beer Challenge zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 21 maart in Rotterdam. Alle ruim 500 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd.
  • Vatgerijpte bieren in gevaar door tekort aan vaten - Het rijpen van bier op bourbonvaten, voor vatgerijpte bier dreigt onbetaalbaar te worden voor bierbrouwers. Door de populariteit van whiskey kan de productie van de vaten nauwelijks bijgebeend worden.
  • Taco van der Bijl branchemanager Wiertz Gastvrij - Taco van der Bijl wordt branchemanager horecaspecialisme bij Wiertz Gastvrij. De voormalige Café Top 100-winnaar treedt per direct in dienst bij de Limburgse uitzendorganisatie.
  • De Tippe heropent na grondige verbouwing - Na een grondige verbouwing van het interieur gaan op zaterdag 27 januari de deuren van café restaurant De Tippe in Vledder weer open. Met een compleet nieuwe uitstraling, meer ruimte in het restaurant om gasten en groepen te ontvangen én een nieuwe kaart, zeggen eigenaren Jeroen en Heleen Kiewiet klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.
  • The Old Jazz in een nieuw jasje - Na het afsluiten van een tijdperk heeft het Hagse The Old Jazz aan de Aert van der Goesstraat een nieuwe eigenaar gekregen.
  • ‘Mister Duvel’ Paul Berings overleden - Naar nu bekend is geworden, is op 17 december 2017 Paul Berings (79) overleden. Berings is bij veel oudere horecaondernemers en bierliefhebbers bekend als ‘Mister Duvel’. Van 1988 tot 2001 was hij verkoopleider voor het Belgische biermerk in Nederland en gaf het merk landelijke bekendheid.
  • Utrechtse gemeenteraad tegen plannen meer horeca in binnenstad - De Utrechtse gemeenteraad heeft een wetsvoorstel tegengehouden van wethouder Jeroen Kreijkamp, waarin hij pleit voor meer ruimte voor mengvormen van horeca en retail in de binnenstad.
  • Rick Kempen nieuwe biercolumnist Misset Horeca - Rick Kempen gaat per 2 februari een maandelijkse column schrijven voor Misset Horeca. De bierambassadeur zal om het nummer en op MissetHoreca.nl de lezers van ’s lands grootste horecavaktitel deelgenoot maken van zijn biervisie en -kennis. Kempen volgt biervriend Peter van der Arend op, die het na ruim twee jaar wat rustiger aan wil doen.

Geef een reactie